Het beest : Het wielerleven van Lieuwe Westra

Thomas Sijtsma

Taal

Nederlands

Uitgeverij

Voetbal Inside, 2018

ISBN

978 90 488 4214 8

Beschrijving

229 p.

Jaar

2018

Beschrijving

Biografie van profwielrenner Lieuwe Westra die door de strijd tegen zijn depressies in 2017 besloot te stoppen met wielrennen.

Recensie

Profwielrenner Lieuwe Westra laat begin 2017 via Facebook weten per direct te stoppen met wielrennen. Oorzaak: een zware depressie. ‘Het beest’, de bijnaam van de Friese renner, geeft een ruw en eerlijk beeld van Westra. Van jeugdrenner, het verval door drank en drugs tot een succesvolle terugkeer in het profpeloton met uiteindelijk resultaat geld, succes en een depressie. Westra was een extreme renner die graag ‘stoempte’, maar is meer nog een extreem mens. Als renner sjoemelde hij met doping en kocht en verkocht hij wedstrijden. De strijd tegen de depressies kostte hem uiteindelijk zijn loopbaan. Een mooi en openhartig wielerboek. Het verhaal (monoloog) van een gesloten persoon in de harde wielerwereld. Maar ook een boek over depressies en hoe zwart het leven kan zijn en hoe moeilijk het is om daar weer uit op te krabbelen. Aanrader voor wielerliefhebbers. Schrijver is journalist voor het Parool, AD Sportwereld en Soigneur. Ontroerend eerlijke biografie, bijzonder inkijkje in het peloton. Met voorwoord, nawoord en uitslagen.

Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring te verbeteren. Meer info.

serviceKoers

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.