Het plan : hoe team Jumbo-Visma de beste wielerploeg ter wereld werd

Nando Boers

Onderwerp

Wielrennen

Taal

Nederlands

Uitgeverij

Ambo|Anthos, Amsterdam, 2023

ISBN

9789026354649 (paperback)

Beschrijving

367 p., [16] p. foto's

Categorie

Sportbiografieën (491)

Jaar

2023

Beschrijving

Journalistiek verslag van de drie jaar vóór de Nederlandse wielerploeg, Team Jumbo-Visma, in 2022 de Tour de France won.

Recensie

Een informatief boek dat een blik achter de schermen geeft bij de Nederlandse wielerploeg Team Jumbo-Visma, met toprenners als Primož Roglic, Tom Dumoulin, Wout van Aert, Steven Kruijswijk en Jonas Vingegaard. In 2022 won Jonas Vingegaard de Tour de France. Auteur Nando Boers volgde het team gedurende drie jaar voor deze overwinning en kreeg toegang tot tactische besprekingen, trainingskampen, coaches, voeding, trainingsmethodes en talentontwikkeling. Onderhoudend en toegankelijk geschreven. Nando Boers (1970) is journalist en schrijver. Hij werkt voor onder andere Andere Tijden Sport en Studio Sport. Naast een aantal romans schreef hij meerdere boeken over wielrennen. Boers is ook bekend van zijn interviews met wielrenners in De Muur.

serviceKoers

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.