Joop Zoetemelk : ongezien

Jacob Bergsma, Joop Holthausen, Peter Ouwerkerk

Taal

Nederlands

Uitgeverij

JEA, Amsterdam, 2020

ISBN

9789083014050 (hardback)

Beschrijving

351 p. 351 p. : ill.

Categorie

Sportbiografieën (491)

Jaar

2020

Beschrijving

Overzicht in woord en beeld van de carrière van de Nederlandse profwielrenner Joop Zoetemelk (1946) en de door hem gewonnen Tour de France van 1980.

Recensie

Groot naslagwerk dat een overzicht geeft van de carrière van de bekendste wielrenner die Nederland ooit gekend heeft: Joop Zoetemelk (1946). Verschenen ter ere van het veertigjarig jubileum van zijn winst in de Tour de France. De titel verwijst onder meer naar het niet eerder gepubliceerde materiaal uit het archief van Zoetemelk. Verschilt met de biografie 'Joop Zoetemelk : een open boek' (2011)* van dezelfde auteurs, omdat in dit werk de focus ligt op de door Joop gewonnen Tour de France van 1980. Dat is de rode draad in het boek en deze Tour wordt minutieus van dag tot dag gevolgd met veel details. Alle etappes zijn voorzien van statistieken, grafiekjes, achtergrondverhalen en verslagen. Ook aandacht voor andere koersen die de renner in zijn lange carrière gereden heeft. Tevens persoonlijke uitweidingen met betrekking tot familie, heden en verleden, vrienden, collega’s en prestaties. Met paginagrote foto’s in zwart-wit en kleur, anekdotes en ranglijsten. In hardcover uitvoering met voorwoord van Wilfried de Jong. (Ook verschenen in extra luxe uitvoering met cd, dvd, medaille en handtekening.) Een mooi compleet overzicht en een eerbetoon aan de renner. Met bronnenoverzicht.

serviceKoers

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.