Vooral de zomer is in Belgisch Vlaanderen de tijd van kermissen en wielerwedstrijden en daarbij hoort feestelijk eten en drinken. Die evenementen zijn voor velen vaak ook een familiereünie als ooms, tantes, neven en nichten op het spektakel afkomen en nadien blijven eten. In dit boek recepten van gerechten die tijdens dit soort klassiekers werden gegeten, afgewisseld met interviews met bekende Vlamingen zoals verslaggever Michel Wuyts, zangers Rocco Granata en Guido Belcanto enz. Met recepten voor garnalenkroketten, frieten en wafels, voor stoofschotels, vol au vent, waterzooi van Mechelse koekoek, Dame Blanche enz. Ook veel minder bekende gerechten, zeker voor “Hollanders”. Het boek werd royaal geïllustreerd met paginagrote gerechtfoto’s in kleur en foto’s van de feesten, koersen en deelnemers. De bovenste helft van de receptpagina’s is geel, daarop de recepttitel in rood, de ingrediënten in zwart. De onderste paginahelft is wit met daarop in drie kolommen de recepttekst. Duidelijke druk. Geen inhoudsopgave en register. Goed uitvoerbare recepten uit de Vlaamse volkskeuken.