Mythische cols : de 30 machtigste beklimmingen

Frederik Backelandt, David Stockman

Onderwerp

Gebergten ; foto's

Taal

Nederlands

Uitgeverij

Lannoo, Tielt, 2020

ISBN

9789401469616 (hardback)

Beschrijving

224 p. 224 p. : ill.

Categorie

Sportverhalen (489)

Jaar

2020

Beschrijving

Verhalen en beelden van beklimmingen per fiets van dertig bekende wielercols in Europa door de auteur, met informatie over de klim en de sportieve historie.

Recensie

Rijk geïllustreerd wielersportboek waarin schrijver Frederik Backelandt (1982) verslag doet van de beklimmingen van dertig beroemde cols, bekend uit wielerwedstrijden, zoals de Alpe d’Huez, de Aubisque en de Gavia. De auteur heeft ze voor dit boek alle dertig beklommen, steeds vergezeld van dezelfde fotograaf, David Stockman (1974). Hij geeft per col informatie over de klim en de streek, de uitgevochten duels, memorabele gebeurtenissen en zijn eigen ervaringen. Het gros van de cols bevindt zich in de Alpen en de Pyreneeën, de beklimmingen zijn alfabetisch gerangschikt. Achterin staat een tabel van alle cols waarin lengte, steilte en hoogte wordt vergeleken. Het grote formaat, de vele sferische kleurenfoto's en het feit dat de auteur zelf degene is die de cols heeft beklommen, maakt het een bijzonder bladerboek en naslagwerk. De informatie verscheen deels eerder in fietsmagazine 'Grinta!'. De schrijver staat aan het hoofd van uitgeverij Grinta! Publicaties en heeft diverse wielerboeken geschreven. Tevens is hij een verdienstelijk wielrenner en won hij verschillende amateurwedstrijden. Voorin een overzichtskaart met de dertig cols.

serviceKoers

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.