Rappe Robin naar de Toer

Ad Van Gils, Wiets Stavast

Taal

Nederlands

Uitgeverij

Falstaff Media, 2008

ISBN

9789077751985

Beschrijving

99 pgs, ill.

Jaar

2008

Beschrijving

De wielrenclub van Robin volgt de Tour de France in Frankrijk. Zijn grote idool Rob Vegter fietst mee. Dan krijgt een clubgenoot en rivaal van Robin een ongeluk. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

De wielerclub van Robin Spikkel vertrekt naar Frankrijk om de Tour de France te volgen en delen zelf te rijden, omdat hun clubgenoot Rob Vegter aan de Tour meedoet. Door een ongeluk lijkt Robin de finish te missen. Een onwerkelijk verhaal door de opoffering van Robin, die bij Tor, zijn grootste vijand, blijft als hij in een onderlinge wedstrijd een ongeluk heeft gekregen en de afloop waarbij Robin op het podium op de schouders van zijn idool Rob Vegter mag zitten. Wanneer deze Rob in een etappe ten val komt, wordt dat in een paar zinnen afgedaan. De figuren in het verhaal zijn geen van allen uitgewerkt: de een is goed, de ander niet; de een kan goed wielrennen, de ander niet; de een durft, de ander niet. Robin wordt door het hele boek heen Robin Spikkel genoemd; nergens wordt zijn bijnaam uit de titel (Rappe Robin) genoemd. Bevat enkele zwart-witte pentekeningen. Het omslag toont een onaantrekkelijk en onjuist weergegeven beeld uit het verhaal. Een slordig uitgewerkt en ongeloofwaardig avontuur voor lezers vanaf ca. 8 jaar.

serviceKoers

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.