Renner met rede : wielrennen volgens Koen de Kort

Thomas Sijtsma

Onderwerp

Wielrennen

Taal

Nederlands

Uitgeverij

Nieuw Amsterdam, Amsterdam, 2017

ISBN

9789046820803 (paperback)

Beschrijving

174 p.

Categorie

Sport en spel algemeen (480)

Jaar

2017

Beschrijving

Informatie over de wielrencarrière van Koen de Kort (1982), over zijn successen en worstelingen en een blik achter de schermen bij verschillende wielerploegen.

Recensie

Degelijk en helder geschreven sportboek waarin de vele gesprekken tussen de auteur (journalist) en wielrenner Koen de Kort (1982) gedurende twee jaar zijn verwerkt. Tevens een biografie van deze renner, waarin zijn opkomst en carrière tot heden wordt belicht. In het boek komen de succesvolle wielerploegen aan bod waarvoor hij gereden heeft. De nadruk ligt op de Tour de France. Het laat de motivatie, maar ook de worsteling en twijfel zien waar De Kort in de controversiële periode vol dopingschandalen mee om moest gaan. Het boek toont een renner die trots is op zijn rol als meesterknecht/wegkapitein, wiens taak het is door koersinzicht de ploeg beter te maken en bij te dragen aan een overwinning. De Kort heeft een grote rol gehad in de successen van onder andere Dumoulin en Kittel. Een persoonlijk en open boek, waarbij de auteur er in geslaagd is heel dicht bij het privéleven van de renner te komen, bij zijn hoogtepunten, onzekerheden en zijn vriendschappen. Ook heeft de auteur gesproken met naasten om een volledig beeld te krijgen. In het werk komt de tijdsgeest van het wielrennen van de laatste dertien jaar goed naar voren. Met katern kleurenfoto's.

serviceKoers

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.