Robje en de Ronde

Robert Janssens

Onderwerp

Ronde van Frankrijk

Taal

Nederlands

Uitgeverij

Uitgeverij Partizaan, Gent, 2022

ISBN

9789464076394 (paperback)

Genres

Sportverhalen, Avonturenverhalen

Beschrijving

154 p.

Categorie

Fictie kinder- en jeugdboeken algemeen (280)

Jaar

2022

Beschrijving

De 12-jarige Robje groeit in de jaren vijftig op in een familie die helemaal gek is van wielrennen en de Tour de France. Vanaf ca. 12 jaar.

Recensie

Een jeugdroman over de 12-jarige Robje (ik-persoon) in het België van de jaren vijftig. Centraal in zijn leven, en dat van zijn familie, staat het wielrennen. Het verhaal volgt Robje en zijn wielerprestaties terwijl hij opgroeit en reflecteert op de geschiedenis van (Belgische) wielrenners en de Tour de France. In een wat ouderwetse stijl geschreven, maar met vaart en humor. Veel Vlaamse uitdrukkingen als 'bompa'. Robert Janssens (Borgerhout, 1939) is een voormalige Vlaamse sportjournalist. Hij heeft een 15-tal informatieve boeken over de Tour de France geschreven. 'Robje en de Ronde' is zijn debuut als jeugdauteur. Geschikt voor lezers vanaf ca. 12 jaar.

serviceKoers

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.