Veldrijden : de mooiste verhalen over de cyclocross

Stijn Vanderhaeghe, Stefaan Van Laere

Onderwerp

Veldrijden

Taal

Nederlands

Uitgeverij

Lannoo, Tielt, © 2020

ISBN

9789401463386 (hardback)

Beschrijving

264 p. 264 p. : ill.

Categorie

Sport en spel algemeen (480)

Jaar

2020

Beschrijving

Verhalen, anekdotes, wedstrijdverslagen en rennersportretten uit de geschiedenis van het veldrijden, met foto's in zwart-wit en kleur.

Recensie

Veldrijden of cyclocross is een specifieke discipline in het wielrennen. Het ploeteren door de modder in het veld wordt vooral beoefend in België en Nederland in de herfst en de winter. Een wielervorm die wordt gezien als één van de zwaarste duursporten die om specifieke vaardigheden en kwaliteiten van de renners vraagt. De koning van het veld is momenteel de Nederlander Mathieu van der Poel. In ‘Veldrijden’ belichten de Belgische wielerauteurs de sport, de helden van toen en nu, de wedstrijden, maar ook de randzaken, zoals de fanatieke fans. In een ‘stoeptegel’ van een boek. Prachtig vormgegeven, vol met kleurrijke oude en nieuwe foto’s die van het papier afspatten. Een feest om te lezen en te bekijken voor de echte wielerfans. Met goed geschreven korte portretten, anekdotes, gesprekken en verhalen die de cyclocross tot leven brengen. Met aandacht voor de Belgische helden, maar zeker ook de Nederlandse toppers bij zowel de mannen als de vrouwen. Veldrijden is een sport waarin de Nederlanders momenteel domineren, met recente WK-titels van Mathieu van der Poel en Lucinda Brand. Achterin een miniquiz (met antwoorden), bibliografie en fotolijst.

serviceKoers

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.