WERELD ENCYCLOPEDIE WIELRENNEN

Guy Crasset

Taal

Frans

Uitgeverij

De Eecloonaar, Eeklo

ISBN

90 74128 73 4

Beschrijving

ill.

Beschrijving

Alfabetisch overzicht van alle mannelijke profwielrenners uit de periode 1869-2000., Alfabetisch overzicht van alle mannelijke profwielrenners uit de periode 1869-2000., Alfabetisch overzicht van alle mannelijke profwielrenners uit de periode 1869-2000.

Recensie

Deze mondiale wielerencyclopedie bevat in alfabetische volgorde alle namen van alle mannelijke profwielrenners van alle landen. Volgens tevoren vastgestelde criteria vermelden de drie Franse en Belgische auteurs bij iedere renner per jaar de memorabele prestaties, alsmede geboorte- en sterfdata. Zo volledig mogelijk en voor zover bekend. Vanaf de eerste wegkoers in 1869 (Parijs-Rouen) tot en met de wedstrijden van het jaar 2000. Dus geen biografieën, maar 'droge' opsommingen van zeer veel uitslagen met ongeveer 2000 zwartwit (pas)foto's. De gegevens zijn Franstalig, omdat dat de taal van de Internationale Wielerunie (UCI) is. Dit is het tweede deel - met de namen Gabard tot en met Perez Garcia - van een driedelige encyclopedie. Een bijzonder handig, gigantisch uitgebreid en in deze vorm een nooit eerder verschenen naslagwerk over de wielersport.

serviceKoers

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.