Wuyts on the road

Michel Wuyts

Onderwerp

Wielrennen

Taal

Nederlands

Uitgeverij

Houtekiet, Antwerpen, 2010

ISBN

9789089240934 (paperback)

Beschrijving

189 p.

Categorie

Sport en spel algemeen (480)

Jaar

2010

Beschrijving

Wat vertrouwt Sven Nys een reporter toe op nieuwjaarsdag? Hoe draait een hondse ervaring op het Belgisch kampioenschap veldrijden toch uit op een zinderende apotheose? Waarom spreekt mevrouw Valverde meer tot de verbeelding dan haar belaagde man? Wielercommentator Michel Wuyts gunt ons een blik achter gesloten deuren en opent ook in moeilijke thema's zijn hart., Wat vertrouwt Sven Nys een reporter toe op nieuwjaarsdag? Hoe draait een hondse ervaring op het Belgisch kampioenschap veldrijden toch uit op een zinderende apotheose? Waarom spreekt mevrouw Valverde meer tot de verbeelding dan haar belaagde man? Wielercommentator Michel Wuyts gunt ons een blik achter gesloten deuren en opent ook in moeilijke thema's zijn hart., Dagboek van de Vlaamse sportcommentator waarin hij verslag doet van zijn belevenissen in het wielerpeloton.

Recensie

In dit dagboek doet de Vlaamse sportcommentator Michel Wuyts verslag van zijn belevenissen in het wielerpeloton. De lezer krijgt in de eerste plaats een duidelijk beeld van Wuyts' activiteiten als sportcommentator. Dat werk blijkt niet zo eenvoudig. Niet alleen moet je erg goed geïnformeerd zijn over de sport, het is vaak ook werken in moeilijke omstandigheden — zo krijgt hij wel eens af te rekenen met technische mankementen. Een verslaggever leeft bovendien voor een stuk bij de genade van de toppers: als zij er een boeiende wedstrijd van maken, heeft hij uiteraard meer te vertellen. De periode die Wuyts bespreekt, wordt gekenmerkt door enkele drama's in de Vlaamse sportwereld: zo besteedt Wuyts aandacht aan het overlijden van Lei Clijsters, de cocaïne-affaire van Tom Boonen en het overlijden van eeuwig talent Frank Vandenbroucke. Verder lezen we onder meer over een bizarre viering voor Eddy Merckx in Tervuren. Al die belevenissen wisselt Wuyts af met verhalen over zijn loopverslaging. Een persoonlijk boek, dat een boeiende blik biedt achter de schermen van de wielerverslaggeving.

serviceKoers

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.