Zadelpijn en ander damesleed

Liza Van Sambeek

Onderwerp

Fietsen

Taal

Nederlands

Uitgeverij

Prometheus, Amsterdam, 2003

ISBN

90-446-0352-3

Genres

Vrouwenliteratuur

Beschrijving

303 p. 303 p. : krt.

Jaar

2003

Beschrijving

Als zeven middelbare vrouwen een week gaan fietsen in Frankrijk, komen de levensverhalen los., Als zeven middelbare vrouwen een week gaan fietsen in Frankrijk, komen de levensverhalen los., Als zeven middelbare vrouwen een week gaan fietsen in Frankrijk, komen de levensverhalen los., Als zeven vrouwen van middelbare leeftijd een week gaan fietsen in Frankrijk, komen de levensverhalen los., Als zeven vrouwen van middelbare leeftijd een week gaan fietsen in Frankrijk, komen de levensverhalen los., Als zeven vrouwen van middelbare leeftijd een week gaan fietsen in Frankrijk, komen de levensverhalen los.

Recensie

Opmerkelijk debuut van Liza van Sambeek [pseud. van een schrijversduo] waarin zeven feministische vrouwen van rond de vijftig voor het vijfde jaar een week met elkaar gaan fietsen in de Loire-streek. De meeste dames kennen elkaar al 25 jaar, vanuit hun studententijd in Nijmegen. Links politiek feministisch activisme heeft plaatsgemaakt voor carrière maken, midlifecrises, echtscheidingen, overspel, ziektes (kanker) of de dood. Deze dagboekachtige roman is origineel qua thematiek en vorm, is vlot, openhartig en bijna schaamteloos geschreven, en zit ook ingenieus in elkaar: ieder hoofdstuk gaat over een andere vrouw en over een andere dag, zodat iedereen van alle kanten (ook de minder mooie) belicht wordt. Centraal in deze week staan de ontdekking van het overspel van de man van An met Sonia en de dood van de minnaar van Agnes. Het enige minpuntje is de soms opgefokte 'studentencorpsachtige' jolijt van deze oudere kakelende dames die zich soms als mannen gedragen. Deze tour féminin, gereden door de club menopauzale vrouwen, kan door middel van kaarten en routebeschrijvingen nagefietst worden. Zeer herkenbaar voor vrouwen van rond de vijftig. Paperback; vrij kleine druk.

Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring te verbeteren. Meer info.

serviceKoers

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.