Balhoofdplaatje B.A.B., Brugge

Gebruik
Sluiten

Download beeld

Download

Embed

HTML code
<div style="width:300px;height:200px;background-image:url(https://archief-media.viaa.be/viaa/7d91eb4ce1014c1fb5b938cad2eb2af829ea82a301aa4278baffd1c00482f37f/browse.jpg);background-size:cover;background-position:center;"></div> Code gekopieerd

Deel de link

https://archief-media.viaa.be/viaa/7d91eb4ce1014c1fb5b938cad2eb2af829ea82a301aa4278baffd1c00482f37f/browse.jpg Link gekopieerd

Beschrijving

Balhoofdplaatje van fietsenhandelaar B.A.B. uit Brugge. Op het koperen plaatje staat centraal bovenaan een verticaal donkergroen vlak. Links en rechts hiervan zijn er witte diagonale sierlijnen. Centraal staat er een rood tekstkader op een witte achtergrond. Op het kader staan van boven naar onder de opschriften: ‘B.A.B. / BOUD. ACKAERT / BRUGGE’ in goudkleurige letters. Onderaan het plaatje staan langs elke kant van het hechtpingat weer drie sierlijnen.

Materiaalbeschrijving

Koperen gebogen plaat, met boven- en onderaan een gat voor een hechtpin. Het bovenste gat is geplooid. De letters en lijnen zijn in reliëf. Bovenaan is het groene vlak ingekleurd. De witte sierlijnen zijn gelakt, de lak is aangetast. Centraal is het rode kader gelakt. Waar deze lak is aangetast of verdwenen, is deze ingekleurd. De achtergrond van dit kader wit gelakt. Enkel op de linkerkant is er nog duidelijk lak zichtbaar. Onderaan zijn de witte sierlijnen gelakt en aangetast.

Specificaties

Collectie

fietsidentificatie

Objectcategorie

onderdelen

Objectnaam

identificatiedrager

Objectnummer

FID0176

Vervaardiging

Fabrikant

B.A.B.

Datum

XXXX-XX-XX

Plaats

Brugge

Rechten

Auteursrechthouders

KOERS. Museum van de Wielersport

Credits

collectie KOERS. Museum van de Wielersport (Roeselare)

Opmerkingen

Vrijgegeven onder Creative Commons licentie CC0

Technische fiche

hoogte: 6 cm
breedte: 3.4 cm
diepte: 1.2 cm
materiaal: koper
opschrift: B.A.B.
opschrift: BOUD. ACKAERT
opschrift: BRUGGE
B.A.B.

Gerelateerde collectie items

serviceKoers

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.