Balhoofdplaatje Demeyer Sport, Sijsele

Gebruik
Sluiten

Download beeld

Download

Embed

HTML code
<div style="width:300px;height:200px;background-image:url(https://archief-media.viaa.be/viaa/cdf967f454a04dcdbffbb575ccc193ab7106a0f1a4664762adef3e1e60e5d6bd/browse.jpg);background-size:cover;background-position:center;"></div> Code gekopieerd

Deel de link

https://archief-media.viaa.be/viaa/cdf967f454a04dcdbffbb575ccc193ab7106a0f1a4664762adef3e1e60e5d6bd/browse.jpg Link gekopieerd

Beschrijving

Balhoofdplaatje van fietsenhandelaar Demeyer Sport uit Sijsele. Het koperen plaatje bestaat uit twee kleuren: het heeft een witte achtergrond, alle andere elementen zijn aangebracht in een goudkleur. Bovenaan bevat het plaatje een banderol met de merknaam ‘DEMEYER’. Centraal is er een wiel afgebeeld, waarover een licht diagonaal tekstkader loopt. Hierin staat ‘SPORT’ als opschrift. Onderaan bevat het plaatje ‘SYSELE’ als opschrift. Een sierhaak richt zich onder deze letters naar het onderste hechtpingat.

Materiaalbeschrijving

Koperen gebogen plaat, met boven- en onderaan een gat voor een hechtpin. Beide gaten zijn intact. Alle tekstkaders, letters, de centrale afbeelding en de sierhaak zijn in reliëf. De achtergrond is wit gelakt en overal aangetast.

Specificaties

Collectie

fietsidentificatie

Objectcategorie

onderdelen

Objectnaam

identificatiedrager

Objectnummer

FID0385

Vervaardiging

Datum

XXXX-XX-XX

Plaats

Sijsele

Rechten

Auteursrechthouders

KOERS. Museum van de Wielersport

Credits

collectie KOERS. Museum van de Wielersport (Roeselare)

Opmerkingen

Vrijgegeven onder Creative Commons licentie CC0

Technische fiche

hoogte: 6.7 cm
breedte: 3.1 cm
diepte: 1 cm
materiaal: koper
opschrift: DEMEYER
opschrift: SPORT
opschrift: SYSELE
Demeyer Sport

Gerelateerde collectie items

serviceKoers

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.