Balhoofdplaatje Coppi

Gebruik
Sluiten

Download beeld

Download

Embed

HTML code
<div style="width:300px;height:206px;background-image:url(https://archief-media.viaa.be/viaa/194e7a3369544aebb49fb8ae5ab7e01d67d25a1ab7a24685ae8513a936a1e1df/browse.jpg);background-size:cover;background-position:center;"></div> Code gekopieerd

Deel de link

https://archief-media.viaa.be/viaa/194e7a3369544aebb49fb8ae5ab7e01d67d25a1ab7a24685ae8513a936a1e1df/browse.jpg Link gekopieerd

Beschrijving

Balhoofdplaatje van fietsenhandelaar Coppi. Het koperen plaatje heeft van boven- tot onderaan een witte achtergrond. Centraal staat er een opschrift in blauwe letters, met een rode en groene cirkel rond. Het opschrift toont de merknaam in gestileerde letters. Rondom de cirkels zijn er twee groene lauwertakken aangebracht. Een blauwe knoop verbindt beide takken centraal onder het opschrift. Er bevindt zich een opschrift tussen bovenstaand tafereel en een tekstkader onderaan. Het opschrift verwijst naar de registratie van de merknaam. Onderaan fungeert een banderol met regenboogmotief als tekstkader voor een dubbel opschrift. Dit opschrift toont eerst een verwijzing naar een licentie en er onder naar een plaatsnaam.

Materiaalbeschrijving

Koperen gebogen plaat, met links en rechts een gat voor een hechtpin. Beid gaten zijn intact. Het gehele plaatje is in reliëf. De letters, cirkels, afbeeldingen en het tekstkader zijn gelakt in hun respectievelijke kleur. Onderaan is de witte lak van de achtergrond aangetast. Verder is de lak zo goed als intact.

Specificaties

Collectie

fietsidentificatie

Objectcategorie

onderdelen

Objectnaam

identificatiedrager

Objectnummer

FID0517

Vervaardiging

Datum

XXXX-XX-XX

Rechten

Auteursrechthouders

KOERS. Museum van de Wielersport

Credits

collectie KOERS. Museum van de Wielersport (Roeselare)

Opmerkingen

Vrijgegeven onder Creative Commons licentie CC0

Technische fiche

hoogte: 6.3 cm
breedte: 3 cm
diepte: 1.4 cm
materiaal: koper
opschrift: COPPI
opschrift: MARCA DEPOS.
opschrift: NOVI LIGURE / ITALY
Coppi

Gerelateerde collectie items

Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring te verbeteren. Meer info.

serviceKoers

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.