Balhoofdplaatje Cycles Champion Du Monde

Gebruik
Sluiten

Download beeld

Download

Embed

HTML code
<div style="width:300px;height:200px;background-image:url(https://archief-media.viaa.be/viaa/17333efa1cd24830a16cfdbccc4e782d3e8914c804484f71b042e23dcd31a2a9/browse.jpg);background-size:cover;background-position:center;"></div> Code gekopieerd

Deel de link

https://archief-media.viaa.be/viaa/17333efa1cd24830a16cfdbccc4e782d3e8914c804484f71b042e23dcd31a2a9/browse.jpg Link gekopieerd

Beschrijving

Balhoofdplaatje van fietsenhandelaar Cycles Champion Du Monde. Bovenaan het koperen plaatje prijkt er een tekstkader met daarin een deel van de merknaam. Er net onder bevindt er zich in een apart vlak een afbeelding van een wielrenner. Het bovenste deel van dit vlak wordt geflankeerd door een verticaal siermotief van sierbollen. Langs het onderste deel van het vlak lopen er langs beide kanten een horizontale, trapsgewijze lijnen naar beneden. Centraal bevat het plaatje een afbeelding van een wereldbol, waarop een rood tekstkader is aangebracht. In het kader staat de rest van de merknaam. Een deel van de bol bevindt zich in een groot, wit vlak. Onder de afbeelding loopt er een gebogen opschrift dat verwijst naar de registratie van de merknaam. Het onderste aanzetstuk van het plaatje wordt geflankeerd door een sierkrul.

Materiaalbeschrijving

Koperen gebogen plaat, met boven- en onderaan een aanzetstuk met gat voor een hechtpin. Beide stukken zijn intact, de gaten vertonen gebruikssporen. Het gehele plaatje is in reliëf. Het onderste vlak is wit gelakt en aangetast. De lak van de andere vlakken of het tekstkader zijn zo goed als verdwenen.

Specificaties

Collectie

fietsidentificatie

Objectcategorie

onderdelen

Objectnaam

identificatiedrager

Objectnummer

FID0580

Vervaardiging

Datum

XXXX-XX-XX

Rechten

Auteursrechthouders

KOERS. Museum van de Wielersport

Credits

collectie KOERS. Museum van de Wielersport (Roeselare)

Opmerkingen

Vrijgegeven onder Creative Commons licentie CC0

Technische fiche

hoogte: 7.3 cm
breedte: 3.3 cm
diepte: 1.8 cm
materiaal: koper
opschrift: CYCLES / CHAMPION / DU MONDE
opschrift: MARQUE DEPOSEE
Cycles Champion Du Monde

Gerelateerde collectie items

serviceKoers

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.