Collectie Fotocollectiie Afdrukken ANEFO Rousel fotonummer 157 0005 Bestanddeelnr 157 0005

De kasseifiets van de Keizer

Anno 1962 is Rik Van Looy één van de absolute smaakmakers. De Kempenaar heeft dan al een palmares om u tegen te zeggen en realiseert dit jaar een nieuwe stunt. Nadat hij én de Ronde van Vlaanderen én Gent-Wevelgem al heeft gewonnen, slaagt hij er ook in om Parijs-Roubaix te winnen. Daarmee lukt hij een trilogie die tot dan toe nog niet is gerealiseerd.

Triomferen in Roubaix doet hij op deze Flandria, afgemonteerd met een Campagnolo Gran Sport. Opvallend aan deze fiets is niet alleen het hoge kader (kadermaat 57) maar ook de versnellingshendels aan het met dubbel stuurlint voorzien stuur in plaats van aan de onderbuis. Zo kan de Keizer makkelijk schakelen met de handen in de beugel, in plaats van één hand te moeten loslaten van het stuur en een kleine stuurfout te riskeren.

En zo wint Van Looy niet alleen een tweede opeenvolgende keer in de Hel, maar scoort hij ook een unieke hattrick. Pas in 2012, exact 50 jaar later, evenaart ene Tom Boonen die prestatie.

serviceKoers

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.