1991 World Road Champion Leontien van Moorsel 15432192291
wereldkampioenschappen wielrennen

De werkpaarden van Leontien Van Moorsel

In de jaren negentig en 2000 is de Nederlandse Leontien van Moorsel één van dé leading ladies in het vrouwenwielrennen. Van Moorsel pakt op tien jaar tijd een resem WK-titels op de baan en op de weg, wint twee keer de Tour Féminin, domineert de Nederlandse nationale kampioenschappen en wordt werelduurrecordhouder.

Die knalprestaties realiseert ze grotendeels op fietsen van Nederlandse makelij. Na eerder op Batavus te hebben gereden, schakelt ze over naar Koga, nog zo’n legendarisch Nederlands merk. Op haar Koga-fietsen schittert Van Moorsel vanaf 2000 ook op de Olympische Spelen.

Twee olympische deelnames (2000 en 2004) resulteren in maar liefst vier gouden medailles (tijdrijden, achtervolging, wegkoers). De wegkoers tijdens de Spelen in 2000 wint ze op deze fiets. En fungeert meteen ook als werkinstrument om haar ereronde na het pas veroverde goud op de baan mee af te leggen...

serviceKoers

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.