Freddy Maertens 1977 - Super Prestige Pernod

door Matthias Van Milders op 21 juni 2021
Freddy Maertens is de beste renner van het seizoen 1977. Dat blijkt toch uit zijn bekroning met de Super Prestige Pernod. Van Parijs-Nice tot de Ronde van Lombardije overkoepelt het regelmatigheidscriterium een lange lijst eendagswedstrijden en rondes.

Wie deze wereldbeker avant la lettre wint, is dus van goeden huize. Freddy Maertens wint in 1977 de Omloop Het Volk, maar vooral ook een resem ritten en eindklassementen in rondewedstrijden. De klap op de vuurpijl is zijn legendarische Vuelta. In de Ronde van Spanje zijn er 21 ritten, de proloog en de ontdubbelde etappes inbegrepen. Freddy wint er maar liefst 13! Na 10 koersdagen kunnen maar 2 andere renners ritwinst laten noteren. Van begin tot einde rijdt Freddy Maertens in de gele leiderstrui. Ook het puntenklassement is voor hem. In de eindstand van de Super Prestige Pernod gaat hij Roger De Vlaeminck en Bernard Hinault vooraf.

360°

Bekijk in detail

serviceKoers

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.