Camiel Thomas en zijn echtgenote, Romanie Depoortere, poseren voor hun winkel in de Ieperstraat in Roeselare collectie KOERS

Ieperstraat 12-14-16. Uitvalsbasis voor veloschoenmakerij Camiel Thomas

Veloschoenmaker Camiel Thomas en zijn echtgenote Romanie Depoortere starten hun zaak in 1922 in een huurhuis in Ieperstraat in Roeselare. Begin jaren dertig barst het huis uit haar voegen en koopt het echtpaar iets verderop in de straat een pand aan dat eigenlijk drie loten beslaat. Het huis, atelier en winkel vormen één geheel. Op het correspondentieadres verschijnt voortaan niet langer Ieperstraat 2, maar wel Ieperstraat 12-14-16.

Zicht op het atelier anno 2020. Het aanwezige machinepark lijkt nog steeds te wachten op bediening.

Verken het opmerkelijke parcours van de firma Camiel Thomas

Op basis van een uitgebreid archief reconstrueert historicus Dries De Zaeytijd het verhaal van de firma Camiel Thomas – veloschoenmaker vanaf 1928. Zijn commercieel talent en marketingtechnieken blijven niet onopgemerkt. Het boek staat en cours de route stil bij de ontwikkeling van de wielersport in eigen land, Europa en Amerika. Koers anders bekeken.

KOERSshop
serviceKoers

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.