Supporterspetje van Rik Van Looy

Petjes made in Roeselare

In de jaren 1950 start de firma Camiel Thomas met de productie van petjes. In tegenstelling tot voor WO II duiken nu zogenaamde extrasportieve sponsors op in de wielerwereld. Deze niet rechtstreeks met de koers verbonden fabrikanten (bv bierproducenten) zien brood in de wielersport als promomiddel en verbinden zich als sponsor aan een eigen ploeg. Om hun merknaam nog beter in de markt te zetten, laten deze sponsors massaal petjes maken. Heel veel van die petjes worden in de Ieperstraat in Roeselare gemaakt, een kolfje naar de hand van de zussen Marie-Madeleine, Agnes en Gabriëlla.

Verken het opmerkelijke parcours van de firma Camiel Thomas

Op basis van een uitgebreid archief reconstrueert historicus Dries De Zaeytijd het verhaal van de firma Camiel Thomas – veloschoenmaker vanaf 1928. Zijn commercieel talent en marketingtechnieken blijven niet onopgemerkt. Het boek staat en cours de route stil bij de ontwikkeling van de wielersport in eigen land, Europa en Amerika. Koers anders bekeken.

KOERSshop
serviceKoers

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.