Affiche met de verschillende modellen veloschoenen die Racing Shoes Camiel Thomas verkoopt

Van Hector Martin tot Campionissimo. De veloschoenen van Racing Shoes Camiel Thomas

Anno 1922 start ex-wielrenner en schoenmaker Camiel Thomas met een eigen zaak. Weinig later lanceert hij een eigen merk veloschoenen. Daarmee speelt hij in op een lancune in de wielerwereld – veel producenten van veloschoenen zijn er op dat moment nog niet te vinden. Eind 1928 ondertekenen Camiel Thomas en de Roeselaarse renner Hector Martin een samenwerkingsovereenkomst. Voortaan mag Camiel veloschoenen onder de merknaam Hector Martin op de markt brengen. Een schot in de roos. Na de veloschoenen Hector Martin volgen nog diverse merken: Grand Sport, Campione del Mondo, Olympia,… een greep uit het gamma van veloschoenmakerij Camiel Thomas.

Hector Martin

Grand Sport

Olympia

De Campione-lijn

Campione

Campione del Mondo

Campionissimo

Verken het opmerkelijke parcours van de firma Camiel Thomas

Op basis van een uitgebreid archief reconstrueert historicus Dries De Zaeytijd het verhaal van de firma Camiel Thomas – veloschoenmaker vanaf 1928. Zijn commercieel talent en marketingtechnieken blijven niet onopgemerkt. Het boek staat en cours de route stil bij de ontwikkeling van de wielersport in eigen land, Europa en Amerika. Koers anders bekeken.

KOERSshop
serviceKoers

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.