Jean-Pierre Monseré, wereldkampioenschap wielrennen in Leicester, 1970

Jean-Pierre Monseré. Voor eeuwig 22

Jean-Pierre Monseré (1948-1971) zit meer dan vijftig jaar na zijn overlijden nog steeds diep onder het vel van de wielergemeenschap. Het Roeselaarse wielertalent wordt op 21-jarige leeftijd wereldkampioen maar laat nog geen jaar later het leven tijdens een kermiskoers in de Kempen. Toch blijft de naam Monseré nog steeds tot de verbeelding spreken. Een kennismaking met Jempi aan de hand van 22 objecten. Meer ontdekken? Kom dan zeker langs in KOERS en sta stil bij het leven en de carrière van Monseré in de Allez Jempi.
Jempi Monseré als renner bij BAB
AMATEUR
Jean-Pierre Monseré, Eddy Merckx, Roger De Vlaeminck en Albéric Schotte, 1970
PROF
Jean Pierre Monsere en Annie Victor
WERELDKAMPIOEN
Begrafenisstoet Monseré
OVERLIJDEN
Geboortefeest Jempi
NAGEDACHTENIS

Jean-Pierre Monseré

Jean-Pierre "Jempi" Monseré (Roeselare, 8 september 1948 – Lille, 15 maart 1971) was een Belgisch wielrenner. Hij was actief als profrenner tussen 1969 en 1971 voor Flandria. In 1970 werd hij wereldkampioen wielrennen in Leicester. Hij overleed tijdens een kermiskoers van Retie in Lille.
serviceKoers

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.