23 mei 2014, 13de etappe van de Giro, Rivarolo Canavese

Koersen voor het vaderland. De S-Works Tarmac van Rigoberto Urán

De ambities voor de Giro van 2014 zijn vooraf zonneklaar: Omega Pharma – Quick-Step wil op het podium en Rigoberto Urán is daarvoor de man. Om niets aan het toeval over te laten worden de sleuteletappes op voorhand verkend en volgden de renners die de Colombiaan in het hooggebergte moeten bijstaan een specifieke training.

Als klap op de voorpijl voorziet fietsconstructeur Specialized kort voor de start van de Giro een gepersonaliseerde fiets voor de kopman. En wat voor één. De fiets – een Specialized S-Works Tarmac – is voorzien van een lak in de kleuren van Urans geboorteland Colombia. Op de achterkant van de zitbuis staat de leuze ‘Strength and Honor’.

De S-Works Tarmac bouwt qua design verder op de vorige generatie (S-Works Tarmac SL4). Dit geldt zowel voor het frame, de zachte vormovergangen als de zandloopvormige balhoofdbuis. De kleinere fiets moet Urán toelaten om zijn bochten vlotter te nemen. Terwijl de opbouw van de WiFli achterderailleur hem moet toelaten om een versnelling hoger te schakelen tijdens de bergetappes.

De Colombiaan ontgoochelt niet als klassementsman maar moet uiteindelijk vrede nemen met de tweede plaats in het eindklassement. Nota bene na landgenoot Nairo Quintana – zo blijft de Colombiaanse eer wel hoog gehouden.

Rigoberto Urán

Rigoberto Urán Urán (Urrao, 26 januari 1987) is een Colombiaans wielrenner die anno 2022 rijdt voor EF Education-EasyPost.
serviceKoers

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.