Henk Theuns poseert in zijn truiencollectie

De garderobe van Henk. Grasduinen in een unieke collectie wielershirts

Een verzamelaar word je niet van de ene op de andere dag. Het is een gradueel proces. Een vonkje dat gevoed wordt tot het verandert in een inferno. In het geval van Henk Theuns begint het vlammetje voorzichtig te branden, wanneer hij op jonge leeftijd een St. Raphael-truitje krijgt van Jo de Roo. Als hij enkele jaren later Oscar Freire ontmoet in Torrelavega begint de vlam écht uit te slaan. Oscarito is op dat moment voor de eerste keer wereldkampioen geworden in Verona (1999). Het regenboogtruitje dat hij dan ontvangt wakkert Henks passie voor wielertruien aan. In 2023 overlijdt Henk spijtig genoeg en wordt er gezocht naar een nieuwe bestemming voor deze unieke collectie. Enkele bijzonder truitjes zijn in KOERS te bewonderen, we selecteren de meest markante.

Wanneer oranje geel wordt

Over de regenboog

Iconic

Klassementsrenners gezocht

Verdwenen iconen

Leading ladies

Henk Theuns poseert op de Mont Ventoux met een Peugeot-shirt

Een St. Raphael-truitje dat Henk Theuns krijgt van Jo de Roo is de voorzichtig start van zijn uitgebreide truiencollectie. Wanneer hij in 1999 Oscar Freire ontmoet en van hem een regenboogtruitje ontvangt, begint hij pas echt met verzamelen. In 2023 overlijdt Henk wordt er gezocht naar een nieuwe bestemming voor deze unieke collectie. Enkele bijzonder truitjes zijn in KOERS te bewonderen, we selecteren de meest markante.

Ontdek de collectie van Henk
serviceKoers

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.