20180925 UCI Road World Championships Innsbruck Women Elite ITT Annemiek va Granada
wereldkampioenschappen wielrennen

Annemiek van Vleuten. Souvenir aan een unieke solo

“Ongezien”. Zo bestempelde oud-ploegleider en commentator José De Cauwer de solo van de Nederlandse Annemiek van Vleuten tijdens het WK in 2019. Van Vleuten ontsnapte op maar liefst 105 (!) km van de meet – na 45 km koers – en hield stand tot aan finish in het Britse Harrogate. De Nederlandse pakte daarmee haar eerste WK-titel op de weg nadat ze al twee jaar op rij wereldkampioen tijdrijden was geworden. Zo’n unieke prestatie vraagt om een unieke souvenir. En dat voorziet fietsfabrikant (en teamsponsor) Scott bij aanvang van het wielerseizoen in 2020 onder de vorm van een gepersonaliseerde fiets.

Het frame kreeg een lichte lak met gespikkelde kleuren, die oplichten in de zon. “Als de zon schijnt, is ie helemaal gaaf”, beschrijf Annemiek haar fiets. Ook de merknaam van de fiets op de onderbuis refleceert in het licht. Op de voorvork en de zitbuis zijn stroken met de regenboogkleuren aangebracht. Op de zitbuis ter hoogte van de bracket, staat het getal 105 vermeld. Op de bovenbuis staat de naam Vleuty samen met een molen, enkele tulpen en een paar klompen, die uiteraard verwijzen naar haar nationaliteit.

Met deze fiets breit de Nederlandse een verder succesvol vervolg aan haar palmares. De gepersonaliseerde Scott bereikt onder meer als eerste de streep in de Omloop Het Nieuwsblad en Strade Bianche en doet zowat de rest van het hele seizoen dienst in de andere wedstrijden (EK, Giro,...) en op trainingsstages. Begin 2021 trekt Van Vleuten nog op hoogtestage naar Colombia met deze fiets, vooraleer dit prachtexemplaar over te dragen aan KOERS.

Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring te verbeteren. Meer info.

serviceKoers

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.