Kampioenen

Dwars door Vlaanderen 2022

Op woensdag 30 maart wordt in Roeselare het startschot gegeven voor Dwars door Vlaanderen. De 76ste editie neemt het peloton mee langs Ardooie en Harelbeke richting de Vlaamse Ardennen. Eindigen doet het peloton traditiegetrouw in Waregem. Benieuwd welke wielergeschiedenis er te rapen valt langs het parcours? Bereid je voor door hieronder nu al de kaart te verkennen of ontdek de verhalen en objecten tijdens de wedstrijd zelf op deze livefeed.
Kampioenen
Start Dwars door Vlaanderen 2019

De koers komt thuis in RSL

Nadat Waregem jarenlang fungeerde als start- en aankomstplaats voor Dwars door Vlaanderen – de koers stond tot 2000 bekend als Dwars door België – komt daar in 1999 verandering in. Dat jaar wordt de koers op gang gevlagd in Kortrijk. In 2007 fungeert Roeselare voor het eerst als startplaats van Dwars door Vlaanderen. Na een eerste contractverlenging volgde een tweede en een derde. Zo is Roeselare, Hoofdstad der Wereldkampioenen, al voor de 15de keer startplaats van deze intussen tot een klassieker uitgegroeide wedstrijd.

Hoofdstad der Wereldkampioenen

Roeselare is dé Hoofdstad der wereldkampioen. Met Benoni Beheyt, Patrick Sercu, Freddy Maertens en Jean-Pierre Monseré telt de stad maar liefst vier wereldkampioenen. Niet verwonderlijk dus dat in Roeselare het Museum van de Wielersport te vinden is. In KOERS is ook een Zaal der Wereldkampioenen te vinden. Maar ook actuele wereldkampioenen vinden hun weg naar KOERS. Zo stapte toenmalig wereldkampioen Alejandro Valverde in 2019 kort voor de start nog even binnen in het museum en doneerde een WK-shirt!

bezoek de Zaal der Wereldkampioenen

Het prototype van deze applicatie werd ontwikkeld in samenwerking met UGent-imec IDLab.

serviceKoers

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.