Tony Martin podium Kopenhagen 2011 Mogens Engelund WC

Tony Martin. Der Panzerwagen

De Duitser Tony Martin wordt tussen 2011 en 2013 drie keer opeenvolgend wereldkampioen tijdrijden. Uniek is die hattrick niet. Eerder slaagde de Australiër Michaël Rogers erin om dergelijke reeks te realiseren. Der Tony is een fenomeen. Zijn bijnaam Der Panzerwagen verklaart dit grotendeels. Als Martin vertrekt, blijft hij gaan. Onverzettelijk en onverstoorbaar als een tank, een machine als het ware.

Der Tony doet er ook alles aan om zo onverzettelijk mogelijk in de meest mogelijk aerodynamische houding te zitten op z’n fiets. En daar heeft hij veel voor over. Op zijn tijdritfietsen wordt daarom vaak een bijkomend stuk schuurpapier rond de handgrepen en op het zadel bevestigd. Dat is ook bij deze fiets het geval.

Deze gepersonaliseerde S-Works Shiv TT is uiteraard voorzien van regenboogkleuren. Sowieso heeft een wereldkampioen tijdrijden maar weinig mogelijkheden om zijn trui te tonen. Als er gekoerst moet worden tegen de klok, dan doet Tony dat het liefst in stijl, met bijkomende lapjes schuurpapier én met een passend verzet. Het grootste tandwiel vooraan telt maar liefst zegge en schrijve 58 (!) tandjes. Don’t try this at home.

Tony Martin (wielrenner)

Tony Martin (Cottbus, 23 april 1985) is een Duits wielrenner die op de weg actief is en vroeger ook op de baan reed. Hij is vooral bekend als tijdritspecialist. Martin won in 2011, 2012, 2013 en 2016 het wereldkampioenschap tijdrijden.
serviceKoers

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.