WUR Campenaerts 108

Vocsnor vs de klok. Hoe Campenaerts een werelduurrecord verpulvert

16 april 2019. Victor Campenaerts verschijnt met één doel voor ogen op de wielerpiste van Aguascalientes: het werelduurrecord van Bradley Wiggins verbreken. Als eerste renner ooit doorbrak hij de magische grens van 55 kilometer in één uur. Het geheim achter het succes van Vocsnor? Een grondige voorbereiding met verblijf in Namibië én een nieuwe op maat gemaakte tijdritfiets van Ridley Bikes.

Het ontwerp van zijn Ridley-fiets is niet volledig nieuw. De Belgische fabrikant bouwt verder op eerdere achtervolgingsfietsen die het op de markt bracht. De opzet is om hem lichter en aerodynamischer te maken.

De fiets telt dan ook heel wat snufjes, zo zijn de tandwielen volledig uit aluminium opgebouwd. Dit kleinood telt 63 tanden vooraan en 15 achteraan. Ook de banden worden onder handen genomen. De goudkleurige tubes zijn ontwikkeld in functie van de recordpoging. De basis is een zijden karkas, wat zorgt voor een lage weerstand.

Totaal gewicht: 7,6 kg. De fiets werd bovendien volledig gepersonaliseerd naar de wensen van Campenaerts, die koos voor de rode en witte kleur. De tijdritsymbolen en #vocsnor moeten voor bijkomende – voor zoverre dat nodig is – motivatie zorgen.

Victor Campenaerts

Victor Campenaerts (Hoboken, 28 oktober 1991) is een Belgisch wielrenner die anno 2022 rijdt voor Lotto Soudal. Hij specialiseerde zich in het tijdrijden en veroverde onder meer de Belgische en Europese titel binnen deze discipline. Sinds 2019 is hij regerend werelduurrecordhouder. Campenaerts focust zich op een carrière als klassiek wegrenner sinds 2021 met ritwinst datzelfde jaar in de Giro als hoogtepunt.
serviceKoers

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.