Eddy Verbust poseert bij zijn verzameling

Wielercollectioneurs

Vlaanderen is zot van koers en van alles wat met koers te maken heeft. Overal te lande zijn ‘koerscollectioneurs’ actief, wielerfanaten die met de koers gerelateerde objecten verzamelen en koesteren. Wielerverzamelaars vind je in alle leeftijdscategorieën en soorten. Sommigen leggen zich toe op handtekeningen of bidons; anderen bouwen stelselmatig aan een mini-museum volgestouwd met uiteenlopende objecten.

KOERS. Museum van de Wielersport gaat er prat op om goede contacten uit te bouwen met verzamelaars. Heel wat collectioneurs lenen af en toe objecten uit aan het museum, in het kader van bijvoorbeeld een tijdelijke tentoonstelling, zijn vertegenwoordigd in de permanente opstelling, of kregen al een KOERS-medewerker over de vloer.

Deze private verzamelingen bevatten doorgaans heel wat unieke items. Beschik je zelf over een collectie waardevolle wielermemorabilia? En ben je bereid deze met de buitenwereld te delen via een korte online fiche? Contacteer ons dan via onderstaand aanmeldingsformulier.

Tip: bekijk zeker al eens de bestaande verzamelaarsfiches op de kaart!

Meld je collectie aan

De verzamelaars

De Deyne Jasper

Jasper De Deyne

Jasper De Deyne begon zijn verzameling met een wollen Flandria-Velda-Latina koerstrui uit 1977. Oorspronkelijk verzamelde en restaureerde hij voornamelijk oude koersfietsen. Bijkomstig ging hij op zoek naar bijhorende truien. Omdat de fietsen te veel plaats innamen, maakte hij de switch naar fulltime truien verzamelen. Nu bestaat zijn collectie uit meer dan 250 wielertruien.

ontdek de collectie van Jasper
serviceKoers

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.