Camiel Thomas. De wielerwereld aan je voeten

‘Firma Camiel Thomas – Racing Shoes’ was een Roeselaars familiebedrijf. Haar rijke geschiedenis zat verscholen achter een riante gevel in de Ieperstraat. Het netwerk van founding father Camiel Thomas en zijn opvolgers is omvangrijk. Het lijkt wel alsof heel koersend België (en ver daarbuiten) een directe of indirecte band had met de Roeselaarse familie Thomas. Parallel met de opgang van het bedrijfje van Camiel – later overgenomen door zijn dochters – vertelt het archief ook het verhaal van de opstart van een prille wielerbeweging in enkele ‘atypische’ koerslanden. Zonder dat hij het wellicht zelf ten volle heeft beseft, droeg Camiel Thomas een steentje bij tot de mondiale bloei van zijn geliefde wielersport.

Verken het opmerkelijke parcours van de firma Camiel Thomas

Op basis van een uitgebreid archief reconstrueert historicus Dries De Zaeytijd het verhaal van de firma Camiel Thomas – veloschoenmaker vanaf 1928. Zijn commercieel talent en marketingtechnieken blijven niet onopgemerkt. Het boek staat en cours de route stil bij de ontwikkeling van de wielersport in eigen land, Europa en Amerika. Koers anders bekeken.

KOERSshop
serviceKoers

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.