Hires Koersbus WAL9605 bewerkt

De Ronde van België van KOERSbus: 11 tot 21 juli

KOERSbus en bemanning trekken er op uit voor de Ronde van België! Van zondag 11 juli, de Vlaamse feestdag, tot en met woensdag 21 juli, de Nationale feestdag, gaan zij op zoek naar het WK-verleden van België. Hieronder ontdek je het volledige parcours met data, haltes, stoptijden en het programma ter plekke. Iedere dag lees je hier ook het verslag van onze haltes!

KOERSbus houdt halt in 20 steden en gemeenten met een WK-historiek of -link. Van de tweevoudige WK-gaststeden Ronse en Zolder, over het Vosselaar en Zwevegem van respectievelijk de jongste wereldkampioen (Karel Kaers) en de langst regerende wereldkampioen (Marcel Kint). Met onder meer Yvoir (WK ’75) en Aywaille (met zijn Square Philippe Gilbert) staan ook enkel Waalse steden op het programma. Twee buitenlandse stops – Valkenburg vanwege zijn 5 WK’s en Garnich als thuisbasis van Elsy Jacobs, de allereerste wereldkampioene – maken van de Ronde van België eigenlijk een BeNeLux-Tour.

In elke gaststad doet KOERSbus gratis de deuren open en hoopt de ‘KOERSbus-crew’ lokale WK-verhalen op te rakelen. Diverse gaststeden grijpen het WK of de komst van KOERSbus aan om hun lokale wielergeschiedenis extra onder de aandacht te brengen door een tentoonstelling, recreatieve fietstocht of huldiging. Het maakt van de Ronde van België een mooi ploegenspel tussen gaststad en KOERS. Museum van de Wielersport. Op het kaartje hieronder vind je het etappe-overzicht (met gaststeden, timing en programma ter plekke).

KOERSbus: alle haltes van 11 tot 21 juli

Zondag 11/07: startschot Roeselare

De Ronde van België van KOERSbus wordt uiteraard afgevlagd aan KOERS zelf, te Roeselare, Hoofdstad der Wereldkampioenen. Tegen 8u45 zetten we.... koers richting Gistel ! Kom ons gerust uitwuiven :-)

8 B

Ontdek KOERSbus

Herbeleef onze passage

Alle verhalen
serviceKoers

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.